Rinkēvičs: ES sankciju piemērošana Ukrainas amatpersonām joprojām ir aktuāla

© F64

Eiropas Savienības (ES) lēmums par sankciju piemērošanu Ukrainas amatpersonām ir aktuāls arī pēc Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča noslēgtās vienošanās ar opozīciju, aģentūrai LETA pastāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Sankcijas nav sods, ministrs atgādināja. Sankcijas ir mehānisms, kā pastiprināt politisko spiedienu, lai tiktu pildīta noslēgtā vienošanās. Tāpēc šis mehānisms ir jāuztur un nevar pakāpties malā, sacīja ministrs.

Kaut gan Kijevā noslēgta vienošanās starp Janukoviču un opozīciju, tomēr rūgtā pieredze neļauj Eiropas Savienībai (ES) atslābt un tā turpinās stingri sekot līdzi notikumu attīstībai Ukrainā.

"ES darba rīku kastei jābūt gatavībā - arī sankciju darba rīkiem," teica Rinkēvičs.

Viņš pastāstīja, ka konkrēts saraksts ar personām, pret kurām piemēros ES sankcijas, tiks publiskots dažu dienu laikā, jo tā saskaņošana notiek noteiktā kārtībā.

Kā jau vēstīts, Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs piektdien paziņoja, ka izsludina prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas un atgriešanos pie 2004.gada konstitūcijas.

LETA jau ziņoja, Ukrainas krīzes noregulējuma sarunu dalībnieki piektdienas rītā vienojās par nosacījumiem izejai no pašreizējās situācijas.