Sāk pilotprojektu bezdarbnieku apmācību sistēmas uzlabošanai

© F64

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sākusi īstenot pilotprojektu, kas paredz pilnveidot bezdarbnieku apmācību sistēmu, aģentūru LETA informēja NVA pārstāve Iveta Kancēna.

Pilotprojektu plānots īstenot līdz brīdim, kad tajā tiks iesaistīti 200 bezdarbnieki, vai līdz 30.jūnijam. Tā dalībniekiem piedāvās apgūt noteiktas profesijas konkrētās valsts vai pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs, kuru infrastruktūras uzlabošana veikta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem.

Projekta mērķis ir veicināt ERAF izglītības infrastruktūrā ieguldīto līdzekļu izmantošanu un vienlaikus nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu bezdarbniekiem, tai skaitā motivēt valsts izglītības iestādes uzturēt augstas kvalitātes apmācības procesu.

Pēc pilotprojekta beigām tiks analizēti tā rezultāti - vērtēta klientu apmierinātība, izteikto vēlmju skaits, apmācīto bezdarbnieku darbā iekārtošanās rādītāji, veikts salīdzinājums ar privāto izglītības iestāžu izglītības programmu kvalitāti - un lemts par turpmākās bezdarbnieku apmācību sistēmas pārveidošanas nepieciešamību.

Plānots, ka apmācību izdevumiem pilotprojekta laikā būs nepieciešami apmēram 205 400 latu un tos novirzīs no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem.

Grupas komplektēšanu veiks NVA sadarbībā ar izglītības iestādēm.