Latvijas Sarkanais Krusts sāk ziedojumu vākšanu Ukrainas nemieros cietušajiem

Šodien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) aicināja Latvijas Sarkanā Krusta vadību sākt ziedojumu vākšanu, lai nodrošinātu Ukrainas Sarkano Krustu ar nepieciešamo palīdzības sniegšanai Kijevas nemieros cietušajiem.

Atsaucoties ārlietu ministra aicinājumam, Latvijas Sarkanais Krusts atvēris ziedojuma kontu, kurā, norādot ziedojuma mērķi "Ukrainai", savāktos līdzekļus nodos Ukrainas Sarkanajam Krustam, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Latvijas Sarkanais Krusts ir sācis sarunas ar Ukrainas māsas organizāciju, lai precizētu materiālās palīdzības veidu un apjomu. Uz Ukrainu plānots nogādāt arī medikamentus un pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamos materiālus.

Ziedot var, veicot pārskaitījumu uz biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" (reģistrācijas numurs 40008002279) "Swedbank" kontu LV28HABA0140J04577004, kā maksājuma mērķi norādot "Ukrainai". Potenciālie ziedotāji sīkāku informāciju var saņemt, zvanot pa tālruni 67 336 651.

Jau vēstīts, ka otrdien Kijevā sākās iepriekš nepieredzēti asiņainas un vardarbīgas sadursmes protestētāju un milicijas starpā.

Atbilstoši mediju ziņām šonedēļ dzīvību zaudējuši 80 protestētāji un drošības spēku pārstāvji.

Svarīgākais