Latvijas hokeja izlases spēli ar Kanādu internetā noskatījies rekordliels cilvēku skaits

© F64

Latvijas hokeja izlases spēli ar Kanādu Soču olimpiskajās spēlēs internetā noskatījies rekordliels cilvēku skaits, liecina "Gemius" dati.

Kā informēja SIA "Gemius Latvia" sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Egle, 19.februāra mačs starp Latvijas un Kanādas valstsvienībām bija skatītākā tiešraide, kāda jebkad fiksēta videoportāla "TVPlay" vēsturē. Tā apskatei vakar pieslēgušās vairāk nekā 20 500 ierīces.

Ņemot vērā, ka arī 14.februāra spēli, kad Latvija cīnījās ar Čehiju, internetā vēroja ievērojams skaits interesentu, tas liecinot, ka svarīgu notikumu tiešraides internetā arvien biežāk izmanto interesenti, kas spēles brīdī neatrodas pie televizora ekrāniem.

Egle norāda, ka, ja mačs pret Čehiju būtu pārraidīts vakarā, tam, visticamāk, būtu krietni mazāk tiešsaistes skatītāju, līdzīgi, kā tas bija pārējiem trim hokeja mačiem, kas norisinājās pirms komandas iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

"Gemius" dati liecinot, ka interneta tiešraides tādiem notikumiem kā hokejs ir īpaši iecienītas. Ja mačs notiek rīta pusē - cilvēkiem bieži vien nav iespējas atrasties pie televizoru ekrāniem, lai vērotu notiekošo. Savukārt vakara spēļu translāciju vērošanai tiek dota priekšroka televīzijai.

"Gemius" ir starptautisks interneta pētniecības uzņēmums, kas piedāvā pētniecības risinājumus, konsultācijas, analīzi un rekomendācijas tiešsaistes vidē bāzētiem uzņēmumiem. "Gemius" darbojas vairāk nekā 30 tirgos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais