Arodbiedrības gatavo kampaņu pret Latvijas Eiropas Parlamenta deputātu pārvēlēšanu

Reklāmas kampaņa pret pašreiz Latviju pārstāvošo Eiropas Parlamenta (EP) deputātu atkārtotu ievēlēšanu EP, visdrīzāk, notiks televīzijā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.

Keris sacīja, ka arodbiedrība kampaņas organizēšanai ir uzrunājusi, viņaprāt, atpazīstamākās reklāmas aģentūras. Sarunas vēl turpinoties, un gala lēmumu plānots pieņemt divu nedēļu laikā.

Finansējumu kampaņas organizēšanai arodbiedrība novirzīs no "Streika fonda", teica Keris. Līdzekļu fondā esot pietiekami daudz. Cik tieši reklāmas kampaņai plānots tērēt, arodbiedrības vadītājs pagaidām neatklāja.

Kā ziņots, 18.februārī LVSADA valde nolēma rīkot reklāmas kampaņu, lai nepieļautu pašreiz Latviju pārstāvošo EP deputātu atkārtotu ievēlēšanu EP, aģentūru LETA informēja arodbiedrības pārstāve Inga Rudzīte.

"Šie deputāti ir rupji ignorējuši iedzīvotāju vajadzības pēc kvalitatīvas un pieejamas veselības aprūpes," uzskata LVSADA. No EP joprojām neesot saņemta atbilde uz 2012.gada novembrī mediķu sabiedrisko organizāciju kopīgi sūtīto vēstuli, kurā tika norādīts, ka Latvijā tiek pārkāpti Eiropas Savienības tiesību akti, kas nosaka iedzīvotāju tiesības uz pieejamu un augsti kvalitatīvu veselības aprūpi. Vēstulē organizācijas lūdza vērtēt, vai ES pamattiesību pārkāpumi ir savienojami ar Latvijas atbilstību 2015.gadā paredzētajam Eiropas Padomes prezidējošās valsts statusam.

"Diemžēl arī Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti par kritisko situāciju pašmāju veselības aprūpē nav izrādījuši nekādu interesi," pauž arodbiedrības pārstāvji.

LVSADA norāda, ka situācija veselības aprūpes jomā Latvijā ir kļuvusi vēl kritiskāka - pacientu rindas uz izmeklējumiem kļuvušas garākas, daudzi slimnieki nespēj samaksāt valsts noteiktos līdzmaksājumus, arī mediķu algas joprojām nav konkurētspējīgas.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais