No telšu pilsētiņas hospitalizē protestētāju ar ķermeņa atdzišanu

Svētdien, 13.decembrī slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu ievietots viens protestētājs no telšu pilsētiņas pretī Ministru kabineta ēkai, - šorīt intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumam "900 sekundes" teica Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta vadītāja Renāte Pupele.

Vēl viens protestētājs ir apsaldējies, taču viņa hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

Nedēļas nogalē Rīgā ar ķermeņa atdzišanu slimnīcā ievietoti trīs, Daugavpilī - trīs, Jelgavā - divi cilvēki.

Jau ziņots, ka NMP mediķi katru dienu novērtē piketētāju veselības stāvokli. 9.decembra novakarē NMP saņēma izsaukumu uz telšu pilsētiņu, jo vienam no protestētājiem - 57 gadus vecajam Genādijam - pēkšņi uznāca vājums un ģībonis, kas varētu būt skaidrojams ne tikai ar spēku izsīkumu, ko izraisījusi atteikšanās no ēdiena un šķidruma uzņemšanas, bet arī ar organisma atdzišanu, ņemot vērā pašreizējo gadalaiku un gaisa temperatūru. Mediķi viņu nogādāja Rīgas 1.slimnīcā. Pašlaik Genādijs no slimnīcas jau izrakstīts.

Kā ziņots, iepretim valdības ēkai uzceltas vairāk nekā 10 teltis un "protestētāju apmetne" kļūst arvien apdzīvotāka un labiekārtotāka ar personīgajām mantām, ūdens pudelēm, termosiem un tūrisma gāzes krāsniņu. Tāpat pret Ministru kabineta logiem novietots liels plakāts ar uzrakstu krievu valodā "ražošana", bet paši protestētāji pārvietojas pa aleju, sēž uz soliņiem, kā arī sarunājas ar garāmgājējiem.

Latvijā

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais