VARAM pieņems dāvinājumā par ziedojumiem tapušo Līgatnes lāču māju

Ministru kabinets šodien atbalstīja Gaujas nacionālā parka fonda priekšlikumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) uzdāvināt lāču mājas tehnisko projektu, lai to varētu pilnībā pabeigt.

Gaujas nacionālā parka fonds par iedzīvotāju saziedoto naudu 2012.gadā realizēja projekta "Lāču iežogojuma ar ziemas māju-sprostotavu jaunbūve" pirmo kārtu - tika uzbūvēta lāču ziemas māja-sprostotava. Savukārt projekta otro kārtu - iežogojuma izbūvi - nebija iespējas realizēt, jo tam trūka finansējuma. Tāpēc fonds vēlas, lai VARAM pieņem kā dāvinājumu izstrādāto projektu "Lāču iežogojuma ar ziemas māju-sprostotavu jaunbūve" tehnisko projektu, lai to varētu arī īstenot.

Šis projekts arī ir jāpārņem VARAM valdījumā, jo līgums starp fondu un Dabas aizsardzības pārvaldi par savvaļas dzīvnieku uzturēšanu tika izbeigts 2012.gada decembrī.

Dāvinājuma vērtība ir 983 eiro.

Jaunu lāču māju Līgatnē bija jābūvē, jo abi lāču puikas Mikus un Puika, palikuši bez lācenes Mades, mēģināja izmantot voljera slikto stāvokli un izlauzties brīvībā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.