Iespējams, janvārī valdībai būs jāiegulda nauda "Parex" pamatkapitāla palielināšanai

Iespējams, jau janvārī valdībai būs jālemj par naudas ieguldīšanu AS "Parex banka" pamatkapitālā, jo banka strādā ar zaudējumiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" prognozē Latvijas Bankas prezidents Imārs Rimšēvičs.

"Ja mēs redzam, ka banka cieš zaudējumus katru mēnesi, lai mazinātu šos zaudējumus un valstij nākotnē nebūtu jāgulda nauda kapitālā, būtu svarīgi šo banku pēc iespējas ātrāk pārdot, iespējams arī ar zaudējumiem. Valdības mērķis nebija pelnīt ar šo banku," uzskata Rimšēvičs.

Vaicāts par nepieciešamību ieguldīt naudu "Parex bankas" pamatkapitālā, Rimšēvičs prognozē, "iespējams, ka gada sākumā to vajadzēs izdarīt un ar to būs pietiekami, lai šo banku varētu pārdot stratēģiskajam investoram".

Summu, kādu valdībai varētu nākties ieguldīt "Parex" pamatkapitālā, Rimšēvičs nenosauc, jo tas būšot precīzāk zināms, kad būs sagaidīti bankas šī gada darbības rezultāti.

Neskaitot šo, iespējams, nepieciešamo ieguldījumu "Parex" pamatkapitālā, banka jau paziņojusi, ka tai būs nepieciešama palīdzība no valsts sindicētā kredīta atmaksai aptuveni 100 miljonu latu apjomā.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.