Skeletonistus lidostā sagaida pāris simti līdzjutēju

© Romualds Vambuts

Latvijas skeletona komandu ar tās līderi olimpisko vicečempionu Martinu Dukuru lidostā "Rīga" pirmdien sagaidīja ap 200 līdzjutēju.

Soču olimpiskajās spēlēs Martins Dukurs otro reizi pēc kārtas kļuva par vicečempionu, bet viņa brālis Tomass izcīnīja ceturto vietu.

Sportistus sagaidīja ar puķēm, karogiem, baloniem un fanu šallēm. Daudzi no sveicējiem sportistiem bija sagādājuši dāvanas un suvenīrus.

Sagaidīšanas pasākumā uzstājās "Pažarnieku orķestris" no Rīgas, bet pasākumu vadīja Latvijas Olimpiešu kluba prezidents Raimonds Bergmanis.

Kā pirmais pēc ielidošanas Rīgā pie sagaidītājiem iegāja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, kuram sekoja pārējā LOK valde un treneri, bet sportisti ieradās pēdējie, Martinam un Tomasam Dukuriem ienākot pašās beigās.

Kā pirmais ar runu uzstājās Vrubļevskis, izsakot pateicību visiem Latvijas olimpiešiem, bet pēc tam klātesošos uzrunāja Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V) un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Gunārs Peide.

Tikmēr M.Dukurs savā uzrunā pateicās sanākušajiem, ka tie atnākuši tik kuplā skaitā.

"Medaļa ir kaklā, bet aiz manis stāv visa komanda, kas ieguldījusi milzu darbu, lai man šajā četrgadē būtu vieglāk gatavoties sacensībām. Ikviens varētu vēlēties tādu komandu - šī ir mana bagātība," uzsvēra Soču olimpisko spēļu vicečempions, kurš izteica gatavību kopā ar šo kolektīvu strādāt arī turpinājumā.

Arī T.Dukurs pauda ticību, ka būs gatavs startēt arī turpmāk.

Vēlāk skeletona komanda uzsāks ceļu uz Siguldu, kur brāļi Dukuri dzimtajā pilsētā tiks sagaidīti ar uguņošanu un grupas "Dzelzs vilks" koncertu.

Sportisti tiks sagaidīti arī ar plakātiem, valsts karogiem un īpaši veidotu slavas aleju.

Kā ziņots, šī jau ir Latvijas veiksmīgākā ziemas Olimpiāde. Iepriekš Vankūverā tika izcīnītas divas sudraba medaļas, to skaitā arī M.Dukuram, bet Sočos jau iegūts viens sudrabs un divas bronzas.

Svarīgākais