Dekoratīvā apgaismojuma uzturēšana Rīgas centrā gadā izmaksās 2500 latus

aunizveidotā dekoratīvā apgaismojuma uzturēšana Rīgas centrā pie pilsētas kanāla gadā izmaksās aptuveni 2500 latu.

Vienīgās izmaksas apgaismojuma uzturēšanā veidos patērētā elektrība, jo visas tehnoloģijas ir jaunas un pirmos piecus gadus nekādi remontdarbi nebūs vajadzīgi, ir pārliecināts pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" direktors Māris Kuņickis.

Jau ziņots, ka "Rīgas gaisma" šonedēļ ieslēdza daļu jaunizveidotā dekoratīvā apgaismojuma pie pilsētas kanāla.

Kā norādīja Kuņickis, vēl daļu apgaismojuma plānots ieslēgt pēc nedēļas, 18.decembrī. Pilnībā visu dekoratīvo apgaismojumu plānots ieslēgt līdz 23. decembrim.

Šonedēļ tika ieslēgta kanāla tiltu apgaismojuma pirmā kārta un sāka darboties arī Raiņa pieminekļa apgaismojums, dažu citu pieminekļu un piemiņas zīmju apgaismojums, kā arī apgaismota tiks daļa koku Bastejkalnā un pie Brīvības pieminekļa.

16.decembrī sadarbībā ar SIA "Latvijas Mobilais telefons" Vērmanes dārzā paredzēts atklāt Ziemas dārzu ar specifisku apgaismojumu.

18.decembrī plānots ieslēgt visu Bastejkalna koku, kā arī kanāla tiltu otrās kārtas apgaismojumu, bet pirms pašiem Ziemassvētkiem, 22.decembrī, paredzēts ieslēgt Brīvības alejas dekoratīvo apgaismojumu.

Kuņickis informēja, ka papildus tam "Rīgas gaisma" ierīko svētku rotājumus Merkeļa ielā, Raiņa bulvārī, Aspazijas bulvārī, Kalpaka bulvārī, Elizabetes ielā un Krišjāņa Barona ielā, kā arī Vaļņu ielā un Brīvības ielā. Šos darbus plānots pabeigt līdz 23.decembrim.

"Rīgas gaismas" ierīkotais dekoratīvais apgaismojums būs pastāvīgs, tas tiks pieslēgts pilsētas kopīgajam apgaismes tīklam, un to varēs izmantot arī turpmāk. Apgaismojumā tiks izmantoti ekonomiskie LED gaismekļi. Dekoratīvā apgaismojuma izbūve Rīgas centra parku zonas kanālmalas teritorijā varētu izmaksāt līdz 480 038 latiem.

"Gribu uzsvērt, ka tas nav vienreizējs pasākums, bet gan ilgtermiņa ieguldījums. Par šo summu tiks izbūvētas nepieciešamās komunikācijas un uzstādītas apgaismojuma iekārtas, kas pēc tam tiks ekspluatētas daudzus gadus, jo tām ir ekonomisks patēriņš un paaugstināta drošība. Un, kaut arī šie nav tie pārticīgākie laiki, būtu nepareizi atteikties no pienācīga apgaismojuma pilsētā, jo īpaši Ziemassvētku laikā," iepriekš norādīja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Svarīgākais