Izmeklējot uzbrukumu Kažociņam, pieķer policijas specvienības darbinieku ar zagtu auto

© F64 Photo Agency

Izmeklējot uzbrukumu bijušajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājam Jānim Kažociņam, likumsargu redzeslokā nonācis kāds policijas specvienības darbinieks, kurš vadījis, iespējams, zagtu automašīnu ar Krievijas numurzīmēm, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Specvienības darbinieks Lauris Pokšāns Kažociņa lietā nopratināts kā liecinieks.

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, Pokšāns papildus piepelnās pie uzņēmēja Aleksandrs Rakovska un vedis savu darba devēju uz namu klusajā centrā, kas sagadījies tieši blakus uzbrukuma vietai.

Diena, kad uzbruka Kažociņam, Pokšānam bijusi brīva, taču viņa fiksēšana tuvu notikuma vietai policistam var maksāt amatu, jo atļaujas savienot darbu pie Rakovska viņam neesot. Turklāt BMW automašīna, ar ko policijas darbinieks tobrīd braucis, iespējams, zagta.

Auto policija pagaidām konfiscējusi, kā arī ierosināta dienesta pārbaude.

LETA arī vēstīja, ka 22.janvārī notika uzbrukums bijušajam SAB vadītājam Kažociņam. Uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas. Par notikušo ir sākts kriminālprocess par huligānismu personu grupā, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais