"Vienotība" apstiprina kandidātu sarakstu Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Partijas "Vienotība" dome šodien apstiprināja kandidātu sarakstu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurās startēs gan pašreizējie Saeimas un EP deputāti, gan arī reģionu izvirzītie pārstāvji.

EP saraksta līderis būs bijušais premjers Valdis Dombrovskis. Viņš savā uzrunā domes sēdē uzsvēra, ka pašlaik eirozona ir lielā mērā pārvarējusi krīzi, līdz ar to būtu jārisina jautājumi, kas saistīti ar virzību uz ilgtspējīgu ekonomisko attīstību un jaunu darba vietu radīšanu.

Pēc Dombrovska domām, pašlaik ir jāatjauno Eiropas Savienības (ES) konkurētspēja, un kā viens no risinājumiem varētu būt iniciatīvas, kas saistītas ar iekšējā tirgus nostiprināšanu.

Tāpat būtiska ir Latvijas attīstība ES, akcentēja Dombrovskis. Viņš pieminēja jautājumus, kas saistīti ar ES fondu līdzekļu izmantošanu, lauksaimniecības politiku, enerģētiskas jautājumiem un ārpolitiku.

Dombrovskis pauda pārliecību, ka "Vienotība" EP vēlēšanām piedāvās "visspēcīgāko un profesionālāko komandu", kas spēs risināt šos jautājumus. Dombrovskis arī uzskata, ka ar šādu sarakstu "Vienotībai" ir labas izredzes gūt panākumus velēšanās.

Taujāts, cik vietu EP vēlēšanās "Vienotība" cer iegūt, Dombrovskis aģentūrai LETA sacīja, ka partijas pārstāvji strādā, lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks. "Pašlaik "Vienotību" EP pārstāv četri deputāti, un būtu labi šo rezultātu atkārtot," uzskata "Vienotības" līderis.

Saraksta otrajā vietā būs pašreizējā EP deputāte Sandra Kalniete, bet ar trešo numuru EP vēlēšanās startēs bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Tālāk sarakstā sekos pašreizējie EP deputāti - ar ceturto numuru EP vēlēšanās startēs Krišjānis Kariņš, ar piekto - Kārlis Šadurskis, bet sestajā vietā sarakstā būs Inese Vaidere.

Aiz pašreizējiem EP deputātiem sarakstā sekos Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš, "Vienotības" valde locekle Karīna Korna, ar devīto numuru sarakstā būs Saeimas deputāts Andrejs Judins, bet desmitnieku noslēgs "Vienotības" Jaunatnes organizācijas valdes loceklis Krišjānis Bušs.

EP deputātu kandidātu sarakstā ar 11.numuru startēs Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs, kuram seko reģionu pārstāvji - Elga Zēģele un Anna Broka, bet tālāk sarakstā būs Anna Buša. Ar 15.numuru vēlēšanās piedalīsies bijušais Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis, bet sarakstu noslēgs Rīgas domes deputāts un Kalnietes biroja vadītājs Pēteris Viņķelis.

Dombrovskis, uzrunājot partijas domniekus, skaidroja, ka sarakstu varētu nosacīti sadalīt vairākās daļas, un pirmās trīs pozīcijas var vērtēt kā saraksta lokomotīvēs, tālāk seko pašreizējie EP deputāti, kurus esot bijis ļoti grūti sarindot, jo viņi visi ir spilgti politiķi. Dombrovskis arī norādīja, ka sarakstā līdzās esošajiem deputātiem tika iekļautas arī "jaunās sejas", un šādu principu "Vienotība" mēģinās ievērot arī Saeimas vēlēšanu saraksta veidošanā.

Atbalsts EP saraksta apstiprināšanai bija gandrīz vienbalsīgs, tomēr viens no domniekiem balsojumā atturējās.