Februāra sākumā cenas nav mainījušās 96,3% preču

© loterija, laimests, nauda

Februāra pirmajā nedēļā, salīdzinot ar janvāra pēdējo nedēļu, vairumam jeb 96,3% preču un pakalpojumu pamata cena ir palikusi nemainīga, cenas pieaugums ir novērojams 2,8% gadījumu, savukārt 0,9% gadījumu cena ir samazinājusies, liecina jaunākie cenu monitoringa rezultāti.

Februāra pirmajā nedēļā lielākoties preču cenas ir palikušas nemainīgas, taču atsevišķos gadījumos svārstījušās dārzeņu cenas. Piecos gadījumos dārgāki par 16 eiro centiem (7,31%) kļuvuši gurķi. Kāpostu cena astoņos gadījumos pieaugusi viena - trīs eiro centu apmērā (2,63-8,33%). Divos gadījumos pieaugusi saldo piparu cena - pieaugums novērots 24 eiro centu (10,67%) apmērā. Kartupeļu cena svārstījusies abos virzienos - divos gadījumos tā pieaugusi par trīs - četru eiro centiem (9,09-12,12%), bet astoņos gadījumos samazinājusies trīs eiro centu apmērā (6,67%).

Abos virzienos atsevišķos gadījumos svārstījušās arī ēdināšanas pakalpojumu cenas - kafijas tases cena vienā gadījumā pieaugusi no 1,55 eiro uz 1,59 eiro, savukārt citā gadījumā cena samazinājusies no 1,5 eiro uz 1,49 eiro. Vienā gadījumā par vienu eiro centu - no 2,4 eiro uz 2,39 eiro samazinājusies svaigi spiestas apelsīnu sulas cena.

Atsevišķos gadījumos pieaugušas skaistumkopšanas pakalpojumu cenas - vienā gadījumā vīriešu matu griezuma cena pieaugusi no 4,23 eiro uz septiņiem eiro, savukārt sieviešu matu griezuma cena vienā gadījumā pieaugusi no 5,69 eiro uz desmit eiro. Konkrētā skaistumkopšanas salona darbinieki arī paskaidrojuši cenu novērotājam, ka cenu kāpums ir saistīts ar telpu īres maksas pieaugumu. Novēroti atsevišķi degvielas cenu svārstību gadījumi 1% ietvaros. Arī viesnīcu pakalpojumu cenas svārstījušās abos virzienos.

Svarīgākais