Pārtraukta jūrā pie Svētciema pazudušā cilvēka meklēšana

Helikopteram pārmeklējot meklēšanas un glābšanas rajonu, īsi pēc plkst.9 tika atrasta laiva bez meklētās personas, aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienests.Helikopters negadījuma rajonu pārmeklēja vairākkārt.

Ūdens temperatūra cilvēka pazušanas brīdī bija plus viens grāds pēc Celsija skalas. Tā kā bez speciāla aizsargapģērba šādā temperatūrā cilvēks var izdzīvot mazāk par trīs līdz četrām stundām, meklēšanas un glābšanas operāciju plkst.10.55 pārtrauca.

Atrastā laiva bez meklētās personas tiks nogādāta Salacgrīvas ostā un nodota Valsts policijai un radiniekiem.

LETA jau ziņoja, ka pie Svētciema jūrā ar laivu vakar iebraucis cilvēks. Meklēšanas operācija norit jau divas dienas, un tajā iesaistīti glābšanas dienesti.

Šorīt plkst.7.45 meklēšanas un glābšanas operācijā iesaistījās aviācijas bāzes helikopters. Ātrāku šī glābšanas resursa iesaistīšanu apgrūtināja nelabvēlīgie laika apstākļi - biezā migla un slāņu mākoņi.

Ziņots, ka vakar, 13.februārī, plkst.18.15 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) no aculiecinieka saņēma informāciju, ka jūrā pie Svētciema ar laivu iebraucis cilvēks un nav atgriezies.

MRCC Riga sāka meklēšanas un glābšanas operācijas koordinēšanu. Uz notikuma vietu tika norīkoti Jūras spēku flotiles kuģi. Gar krasta līniju strādāja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienība, kā arī krastā atradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālisti.

Svarīgākais