ECT svītro pret Latviju iesniegto sūdzību lietā par vardarbību pret ieslodzīto

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) lietā "Mārtiņkrists pret Latviju" ir pieņēmusi lēmumu svītrot no izskatāmo lietu saraksta Alvja Mārtiņkrista 2012.gada 30.augustā tiesā iesniegto pieteikumu par Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas iespējamiem spīdzināšanas aizlieguma pārkāpumiem Latvijā, kurā iesniedzējs sūdzējās par Brasas cietuma apsargu vardarbību pret viņu, kā arī apstākļiem ieslodzījuma vietā.

Tiesa Mārtiņkrista pieteikumu Latvijas valdības komentāru sniegšanai nosūtīja 2013.gada 21.maijā. Vienlaikus tiesa aicināja Mārtiņkristu nozīmēt pārstāvi tiesas procesā, informē Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses un informācijas nodaļa.

Latvijas valdības komentāri ECT tika nosūtīti pērn 12.septembrī. Neskatoties uz vairākkārtējiem ECT aicinājumiem nozīmēt pārstāvi un sniegt komentārus par valdības iesniegtajiem rakstveida apsvērumiem, Mārtiņkrists neatbildēja uz tiesas vēstulēm, kā arī neinformēja tiesu par savu pasta adresi pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma 2013.gada 27.novembrī.

ECT secināja, ka iesniedzējs vairs nevēlas uzturēt savu pieteikumu un svītroja sūdzību no izskatāmo lietu saraksta.

Tiesa nesaskatīja nekādus citus konvencijā vai tās protokolos minētos apstākļus, kas attaisnotu nepieciešamību turpināt Mārtiņkrista pieteikuma izskatīšanu, norāda ĀM.

Svarīgākais