LTV pārmet "TV3" Olimpisko spēļu pārraižu materiālu nelikumīgu izmantošanu

"Esam konstatējuši, ka interneta portālā "WWW.TVPLAY.LV" ir ievietoti un audiovizuālā pakalpojuma pēc pieprasījuma ietvaros skatītājiem tiek piedāvāti elektroniskā plašsaziņas līdzekļa VSIA "Latvijas Televīzija" pārraižu materiāli par Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos," informē VSIA "Latvijas Televīzija" valdes loceklis Sergejs Ņesterovs.

LTV uzsver, ka tādejādi tiek pārkāpts gan Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 27.panta piektajā daļā noteiktais, kas nosaka, ka elektroniskais plašsaziņas līdzeklis nedrīkst iekļaut raidījumos, kas tiek izplatīti pēc pieprasījuma, cita elektroniskā plašsaziņas līdzekļa pārraižu materiālu fragmentus, gan arī Autortiesību likuma 53. panta pirmajā daļā noteiktās raidorganizācijas izņēmuma tiesības atļaut vai aizliegt padarīt raidījumu vai tā fiksāciju pieejamu sabiedrībai un 53.panta otrajā daļā noteiktās tiesības saņemt par šīs atļaujas piešķiršanu atlīdzību.

"Ņemot vērā iepriekšminēto, lūdzam SIA "TV3 Latvia" valdi  un redakciju paskaidrot, uz kāda pamata interneta portālā "WWW.TVPLAY.LV" ir ievietoti VSIA "Latvijas Televīzija" ar autortiesībām vai blakustiesībām aizsargātu darbu fragmenti. Turklāt, ņemot vērā iepriekšminēto, VSIA "Latvijas Televīzija" pieprasa pārtraukt nelikumīgo elektroniskā plašsaziņas līdzekļa VSIA "Latvijas Televīzija" pārraižu materiālu izmantošanu, kā arī kompensēt VSIA "Latvijas Televīzija" tādejādi nodarīto materiālo un morālo kaitējumu," norāda LTV.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais