Uzsver ģimenes veselību

Ģimenes veselības gadā Veselības ministrija vēlas īpašu uzmanību pievērst primārai veselības aprūpei kā cilvēkiem pieejamākajai un būtiskākai veselības profilaksē un savlaicīgā saslimšanas risku noteikšanā.

Tāpēc šogad iedzīvotāji pastiprināti tiks informēti par iespējām saņemt primāro veselības aprūpi, pirmām kārtām apmeklējot savu ģimenes ārstu.

Nacionālais veselības dienests atgādina, ka ģimenes ārsts jāizvēlas atbilstoši savai faktiskajai dzīvesvietai. Lai noskaidrotu ģimenes ārstu, pie kura var reģistrēties, iedzīvotājs var zvanīt uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 vai sūtīt epastu uz nvd@vmnvd.gov.lv. 2014. gadā līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu ir 1364 ģimenes ārsti.

Iedzīvotāju informēšanai sagatavoti informatīvie materiāli, kuros minēts ne tikai tas, ko pacients var saņemt ģimenes ārsta praksē, bet arī skaidroti valsts veiktie maksājumi ģimenes ārstu praksēm. Jebkurš iedzīvotājs pie ģimenes ārsta var prasīt profilaktiskās apskates, medikamentu receptes, nepieciešamības gadījumā – nosūtījumus uz konsultācijām pie speciālistiem, nodot analīzes un veikt citus vienkāršākos izmeklējumus.