Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Sāks darboties satikšanās vietne katoļiem "katSat.lv"

14.februārī pirmo reizi Latvijā sāks darboties satikšanās vietne katoļiem katSat.lv jeb kopiena dzīvesdrauga meklētājiem, kuri viens ar otru vēlas dalīties ticībā un kristīgajās vērtībās.

Vietne katSat.lv ir izveidojusies kā atzars lielākam, starptautiskam katoļu iepazīšanās portālam kathTreff, kas sākotnēji bija pieejams tikai vācu valodā, bet tagad ir pieejams arī citās valodās. kathTreff līdz šim kopā ir reģistrējušies ap 7000 dalībnieku, un vairāk nekā 300 lietotāju jau slēguši laulību. 2005. gadā šo portālu pēc Zalcburgas palīgbīskapa Andreasa Launa ierosinājuma izveidoja laulātais pāris Gudruna un Martins Kūgleri no Vīnes, atbildot uz nepieciešamību pēc iepazīšanās vietas cilvēkiem, kurus vieno kristīga dzīves izpratne un vēlme slēgt laulību, balstoties uz kristīgām vērtībām.

Portālā varēs izveidot savu profilu, godīgi sniedzot informāciju par sevi un atbildot uz dažādiem profila jautājumiem, starp kuriem ir daži jautājumi, kuri satikšanās vietnē katoļiem ir īpaši, piemēram, ko man nozīmē Baznīca un Dievs; kāda ir mana mīļākā lūgšana; kādi svētie mani iedvesmo un kāpēc. Vietnē pēc noteiktiem kritērijiem varēs meklēt portāla biedrus, organizēt pasākumus neprecētajiem, forumos dalīties domās par dažādām tēmām, rakstīt vēstules, lūgties. Portāls būs vienkāršs, lai būtu pieejams arī tiem, kas datoru ikdienā bieži neizmanto, kā arī lai nebūtu vēlēšanās vietnē pavadīt pārāk daudz laika, bet gan satikties klātienē.

Latvijas katoļi varēs reģistrēties katSat.lv, kas ir latviešu valodā un ir domāts Latvijas katoļiem, taču pēc brīvas izvēles savā profilā varēs iestatīt arī iespēju pieslēgties starptautiskajam katoļu iepazīšanās portālam, lai paplašinātu kontaktus ar ārpus Latvijas.