Akcijas laikā profesionāli fotogrāfi bez maksas fotografēs cilvēkus, kuriem nepieciešama palīdzība

Šodien fotogrāfu kustība "HelpPortrait" rīkos akciju, kuras laikā fotografēs cilvēkus, kuriem ir visvairāk nepieciešama citu cilvēku palīdzība

Akcijas laikā fotogrāfi piedāvās cilvēkus fotografēt bez maksas, pēc tam šīs fotogrāfijas uzdāvinot fotografētajiem cilvēkiem. Palīdzības akcijas četri soļi ir: atrodi cilvēku, fotografē viņu, izdrukā fotogrāfiju un uzdāvini to.

Akcija turpināsies vairākus mēnešus, līdz tiks apzināti un apmeklēti cilvēki, kuriem ir vajadzīga vislielākā palīdzība vai atbalsts.

Arī Latvijas "HelpPortrait" fotogrāfi atbalsta kustību, kuru uzsāka vairāki Latvijas fotogrāfi - Gunāra Bindes skolnieki -, kas jau ir sazinājušies ar bērnunamu vadītājiem, kuri aicinājuši šīs akcijas laikā apmeklēt bērnunamus.

"HelpPortrait" aicina fotogrāfus gan apvienojoties grupās, gan arī individuāli fotografēt un dāvināt fotogrāfijas, kā arī iesūtīt šīs fotogrāfijas, lai tās būtu apskatāmas visiem. Dāvinātās fotogrāfijas, kuras būs uzņemtas akcijas laikā, pēc tam tiks publicētas mājaslapā "www.helpportrait.lv".

Portreta fotografēšanas vieta var būt gan studija, gan izbraukums, galvenais, lai tiktu fotografēts cilvēks, kuram ir vajadzīga palīdzība.

Fotogrāfu kustību "HelpPortrait" uzsāka fotogrāfs Džeremijs Kovarts. Fotogrāfu mērķa grupa ir cilvēki ar īpašām vajadzībām vai jebkurš cits, kuram kvalitatīva portreta fotogrāfija šobrīd ir tāls un neiedomājams sapnis. Cilvēkiem par dāvinātām fotogrāfijām nav jāmaksā, jo kustība ir nekomerciāla.

Jau vairāk nekā 6000 fotogrāfu no 80 valstīm ir pieteikušies kustībai "HelpPortrait". Arī Latvijas "HelpPortrait" kustība aicina pieteikties fotogrāfus, fotostudiju īpašniekus, kuri par velti ir gatavi vienreiz mēnesī uz dažām stundām dod savu palīdzību un ieguldījumu palīdzības kustības atbalstīšanai.

Svarīgākais