Andris Bērziņš ticies ar Putinu

© Valsts prezidenta kanceleja

Ceturtdien Sočos Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta Tomasa Baha rīkotajās vakariņās pirmo reizi tikās Valsts prezidents Andris Bērziņš un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Iepazīšanās ilga piecas minūtes un tās laikā abi prezidenti apliecināja, ka Latvijas un Krievijas attiecību veidošana ir abpusēji nozīmīga, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Krapāne arī apstiprināja, ka joprojām spēkā ir bijušā prezidenta Valda Zatlera (RP) izteiktais uzaicinājums Putinam apmeklēt Latviju.

Vakariņu laikā Bērziņš tikās arī ar citiem pasaules valstu līderiem, tostarp Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu un ANO ģenerālsekretāru Banu Gimunu.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.