KNAB veicis kratīšanu privatizējamā SIA "JK namu pārvalde"

Uz aizdomu pamata par nelikumīgām darbībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veikuši kratīšanu privatizējamajā SIA "JK namu pārvalde", aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai LETA norādīja, ka birojs atsevišķas tā darbības nekomentē. Atbildot uz jautājumu, vai KNAB darbinieki šonedēļ ir bijuši Jēkabpilī, Vitenburgs sacīja, ka "šonedēļ KNAB darbinieki ir apmeklējuši Jēkabpili un veikuši tur zināmas darbības". Sīkāka informācija par tām pagaidām netikšot sniegta.

Decembra sākumā vietējā laikrakstā "Jaunais Vēstnesis" ticis publicēts raksts "Par Ždanokiem piederošo telpu un dzīvokļa siltumu maksājuši citi", kurā privatizējamās SIA "JK namu pārvalde" vadītāja Vladimira Ždanoka ģimenei pārmesta nemaksāšana par dzīvokļa un nedzīvojamo telpu apkuri un apsaimniekošanu mājā Brīvības ielā 140/142. Ždanokam šajā mājā pieder dzīvoklis, bet viņa sievai - nedzīvojamajās telpas. Rakstā secināts, ka par šo telpu apkuri un apsaimniekošanu nav maksāts aptuveni piecus gadus, jo tās figurējušas kā telpas ar alternatīvo apkuri.

Pēc iepazīšanās ar laikrakstā publicēto rakstu Jēkabpils pilsētas pašvaldības administrācija uzdevusi Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamenta direktoram Raitim Sirmovičam līdz šā gada 11.decembrim pārbaudīt rakstā minētos faktus un par pārbaudes rezultātiem informēt domes vadību.

Pēc iepazīšanās ar pārbaudes rezultātiem Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonids Salcevičs, veicot privatizējamā SIA "JK namu pārvalde" kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumus, izdevis rīkojumu, ar kuru uzdevis privatizējamās SIA "JK namu pārvalde" darbiniekam Aivaram Rutmanim valdes locekļa Vladimira Ždanoka prombūtnes laikā veikt privatizējamās SIA "JK namu pārvalde" vadīšanu, nodrošinot tās darbību un novēršot iespējamo zaudējumu rašanos.

Audita sektora revidentei Skaidrai Užulei un Inesei Maksimovai Jēkabpils mērs uzdevis veikt pārbaudi SIA "JK Namu pārvaldē" par laika periodu no 2008.gada 1.jnvāra līdz šī gada 1.oktobrim.

Svarīgākais