Latvija saņems Šveices palīdzību jauniešu, bērnu un senioru atbalstīšanā

Latvija un Šveice parakstījusi līgumu par sadarbību grantu shēmas "NVO fonds" īstenošanā, kura tiks sākta ar nākamā gada 1.janvāri, aģentūru LETA informēja Sabiedrības integrācijas fondā (SIF).

Nevalstisko organizāciju fonda mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības ieguldījumu sociālajā un ekonomiskajā kohēzijā, atbalstot nevalstisko organizāciju aktivitātes, kas uzlabo dzīves kvalitāti jauniešiem un bērniem ar mazākām iespējām (bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, no nelabvēlīgām ģimenēm, no attāliem reģioniem, bāreņiem un citiem) un senioriem.

Līgumu šodien parakstīja Šveices vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ārvalstu finanšu līdzekļu koordinācijas jautājumos Andžs Ūbelis un SIF sekretariāta direktore Aija Bauere.

Lai nekavētu Latvijas-Šveices sadarbības programmas NVO fonda darbības uzsākšanu, SIF jau ir izveidojis NVO fonda Vadības un vērtēšanas uzraudzības komiteju un sagatavojis Ministru kabineta noteikumu projektu, kas noteiks projektu iesniegumu sagatavošanas, vērtēšanas un atbalstīto projektu ieviešanas nosacījumus. Tuvākajā laikā plānots noteikumu projektu iesniegt Tieslietu ministrijai virzīšanai uz Ministru kabinetu apstiprināšanai.

Projektu konkursu šajā shēmā plānots izsludināt 2010.gada 1.ceturksnī. Latvija būs pirmā no desmit Šveices palīdzību saņemošajām valstīm, kas uzsāks NVO fonda īstenošanu.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais