Tukumā slēdz lielveikalu "Rimi", evakuē pircējus un personālu

© NTZ.lv

Šovakar ap plkst.17, ievērojot Tukuma novada būvvaldes sēdē lemto, tika slēgts lielveikals "Rimi" Tukumā, Pasta ielā 14, vēsta portāls "www.ntz.lv".

Kā "Neatkarīgajām Tukuma Ziņām"stāstījuši aculiecinieki, Tukuma Pašvaldības policija bloķējusi ieejas lielveikalā un apmeklētājus neielaida, taču tiem, kas atradās veikalā, tika ļauts pabeigt iepirkšanos. Par lēmumu veikalu slēgt nekavējoties neizpratnē bija arī vairāku mazo veikaliņu pārdevēji. Par to, ka nepieciešams veikt remontdarbus, viņi bija dzirdējuši, bet tagad savus veikalus pametuši steigā. Ja notiks remonts, veikala prece var tikt sabojāta. Tāpat neviens no viņiem neesot ticis informēts, kad varēs atgriezties, lai preces un iekārtas varētu sapakot.

Iemesls šādam lēmumam bija SIA «ARA intellect» tehniskās apsekošanas atzinums, kas domē tika saņemts 3. februārī un kurā teikts, ka avārijas zonā jumta sendvičpaneļi atrodas avārijas stāvoklī un ka nekavējoties nepieciešama jumta paneļu pastiprināšana ar papildus ”z” profiliem. To, ka veikalā «RIMI» konstatēta paneļu deformācija, Tukuma novada domes būvinženieri secināja, apsekojot veikalu 12. decembrī. No veikala apsaimniekotāja SIA «Pasta 14» tika pieprasīts veikt ekspertīzi un iesniegt domē atzinumu par jumta konstrukciju stiprību.

Svarīgākais