Jēkabpilī 2010.gadā var pietrūkt vairāk nekā pusmiljona latu pašvaldības funkciju izpildei

Jēkabpils pilsētas pašvaldības funkciju izpildei 2010.gadā var pietrūkt 700 000 latu, informēja vietējā pašvaldībā.

Par to Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs vēstulē informējis Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu (TP).

Vēstulē norādīts, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība pēc vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas ieguvusi republikas pilsētas statusu un arī papildus funkcijas, taču pašvaldības finansiālā situācija izlīdzināšanas sistēmas izmaiņu rezultātā 2010.gadā krasi pasliktinājusies. Jēkabpils pilsētas pašvaldība jau pārņēmusi daļu no rajona padomes funkcijām un saistībām, kuru veikšanai 2010.gadā papildus būs nepieciešami 256 000 latu, ar 30.decembri pārņemamo interešu izglītības un kultūras iestāžu uzturēšanai 2010.gadā būs nepieciešami aptuveni 753 000 latu. Tātad kopumā 2010.gadā no rajona padomes pārņemto funkciju nodrošināšanai Jēkabpils pilsētas pašvaldībai papildus būs nepieciešams aptuveni viens miljons latu.

Vēstulē Jēkabpils mērs informē Dombrovski un Zalānu arī par to, ka patlaban prognozētajā apjomā nepildās iedzīvotāju ienākuma nodoklis un no pašvaldības neatkarīgu iemeslu dēļ gada beigās paliks neapmaksāti izdevumi 300 000-400 000 latu apmērā, jo līdzekļu, ar ko segt šo neizpildi, nav.

Salcevičs lūdz palīdzēt pašvaldībai rast risinājumu minētajām problēmām un paredzēt tai papildus finansējumu 2010.gadā no rajona padomes pārņemto funkciju nodrošināšanai. Pretējā gadījumā pašvaldībai pietrūks līdzekļu pamatfunkciju veikšanai un ir apdraudēta pašvaldības 2010.gada budžeta apstiprināšana.

Svarīgākais