Latvijas Sarkanais Krusts aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas

Lielveikalu tīkls IKI un Latvijas Sarkanais Krusts Ziemassvētku gaidīšanas laikā IKI Mūkusalas veikalā (Mūkusalas ielā 95) šīs nedēļas nogalē, 12.decembrī un 13.decembrī, aicina uz kopīgu Ziemassvētku dāvanu sarūpēšanu tiem, kam tās visvairāk nepieciešamas.

Dāvanas saņems veci un vientuļi cilvēki, ģimenes ar ierobežotiem līdzekļiem, bērni ar īpašām vajadzībām visā Latvijā, kā arī represētie.

Par kopīgo iniciatīvu stāsta lielveikalu tīkla IKI mārketinga vadītāja Indra Svikle: "Šis ir laiks, kad savstarpējs atbalsts īstenojas pats no sevis. Mēs aicinām papildus dāvanām, ko katrs ir iecerējis pasniegt saviem tuvākajiem, uzņemties Ziemassvētku vecīšu lomu un apdāvināt arī kādu, kas svētkos, iespējams, jūtas vientuļš vai skumjš. Būsim priecīgi, ja Latvijas Sarkanā Krusta un IKI kopīgajā dāvanu maisā vietu atradīs Ziemassvētku piparkūkas, siltas vilnas zeķes vai šalle, medus veselības stiprināšanai, mandarīni un citas veltes, lai dāvanas saņēmējs jūtas iepriecināts un sagaidītu Ziemassvētku brīnumu!"

Arī Latvijas Sarkanais Krusts aicina pasniegt roku grūtībās nonākušajiem tieši Ziemassvētku laikā ar dāvanu palīdzību. Turpina Latvijas Sarkanā Krusta Pārdaugavas komitejas izpilddirektore Ailita Daugule "Esam priecīgi par izveidoto sadarbību ar IKI. Mūsu mērķis ir šajā iniciatīvā iesaistīt pēc iespējas lielāku cilvēku skaitu ērtās un pieejamās vietās. Jāatzīst, ka maznodrošināto skaits Latvijā nemitīgi pieaug un mūsu vidū ir cilvēki, kuriem ļoti nepieciešama gan materiāla palīdzība, gan sirds siltums. Ja iespējams, lūdzu, ziedosim un iepriecināsim citus šajā labestības pilnajā Adventes laikā."

Dāvanu pieņemšanas punktu IKI Mūkusalas ielas veikalā varēs atpazīt pēc īpaša Ziemassvētku noformējuma, un tas darbosies šajā, kā arī nākamajā nedēļas nogalē. 12.decembrī dāvanas varēs atstāt no pulksten 11 līdz 17, savukārt svētdien 13.decembrī no plkst.11 līdz 15. Nākamajā nedēļas nogalē arī darbosies Latvijas Sarkanā Krusta Ziemassvētku dāvanas pieņemšanas punkts no plkst. 12 līdz 15. Tāpat nedēļas nogalē līdzās Ziemassvētku dāvanu pakošanai darbosies radošās darbnīcas bērniem, savukārt svētku noskaņas radīšanai uzstāsies vairākas mūzikas grupas.