Straujuma uzdevusi līdz 13.februārim sagatavot risinājumus Ķemeru sanatorijas glābšanai

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzdevusi atbildīgajām ministrijām līdz 13.februārim iesniegt risinājumus Ķemeru sanatorijas ēku kompleksa glābšanai.

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota aģentūrai LETA pastāstīja, ka ar Straujumas rīkojumu ir uzdots Ekonomikas ministrijai, Finanšu ministrijai, Tieslietu ministrijai, Kultūras ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sagatavot iespējamos risinājumus sanatorijas glābšanai.

Pēc tam šos priekšlikumus paredzēts skatīt valdības sēdē.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāti nodevuši izskatīšanai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā priekšlikumu uzdot Ministru kabinetam rast tūlītēju risinājumu Ķemeru sanatorijas ēku "bojāejas apturēšanai".

Lēmums paredz, ka, piedaloties ekspertiem, nepieciešams izvērtēt objekta attīstības perspektīvas un ar valsts un pašvaldības aktīvu iesaistīšanos nodrošināt Ķemeru sanatorijas kultūrvēsturiskā kompleksa darbības ilgtspēju, iepriekš informēja komisijas priekšsēdētājs Dāvis Stalts, uzsverot, ka ir jāmaina pasīvā attieksme pret Latvijai nozīmīgiem kultūrvēsturiskajiem objektiem.

Kā ziņots, Ķemeru sanatorijas īpašnieka SIA "Ominasis Latvia" nekustamā īpašuma vērtība pēc atkārtota novērtējuma ir samazinājusies par 15%, bet viss mantas kopums pašreiz ir novērtēts aptuveni par 5,05 miljoniem eiro (3,54 miljoniem latu), aģentūru LETA informēja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas pārstāve Justīne Plūmiņa.

Pērn vasarā "Ominasis Latvia" mantas kopības piespiedu pārdošanas vērtība bija 4 671 540 lati (6 647 002,6 eiro), no tiem Ķemeru sanatorijas kompleksa nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība bija 3 860 001 lats (5 492 287 eiro), kultūras priekšmetu piespiedu pārdošanas vērtība - 21 200 lati (30 165 eiro), savukārt pārējās kustamās mantas pārdošanas vērtība sasniedz 24 700 latus (35 145 eiro), kas kopā veido 3 905 901 latu (5 557 596 eiro).

Pērn 12.decembrī paredzētā otrā Ķemeru sanatorijas izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais