Šorīt Madonā mīnus 23 grādu sals

© F64 Photo Agency

Šorīt Madonā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 23 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Arī citviet Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra naktī un rīta pusē pazeminājusies zem mīnus 15, mīnus 18 grādiem.

Siltāks bijis jūras piekrastē, kur gaisa temperatūra noslīdējusi līdz mīnus 11, mīnus 12 grādiem.

Kā liecina sinoptiķu prognoze, šodien Latvijā daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi sniega formā, dienas otrajā pusē rietumos - arī sasalstošs lietus.

Pievakarē Kurzemē veidosies stiprs apledojums. Atsevišķos rajonos iespējams neliels putenis.

Dienvidaustrumu vējš pūtīs ar ātrumu 7-12 metri sekundē, brāzmās sasniedzot ātrumu 15-19 metri sekundē.

Gaisa temperatūra būs mīnus 7, mīnus 11 grādi, valsts austrumos - līdz mīnus 13 grādiem.

Jau ziņots, ka sasalstošs lietus, kāds Kurzemē gaidāms šodien, veidojas, ja pie zemes gaisa temperatūra ir krietni zem nulles, bet augšējos slāņos ir siltāks gaiss. Prognozes uzrāda, ka šodien virs Latvijas atradīsies siltās gaisa masas, līdz ar to veidosies liels gaisa masas kontrasts - augšējos slāņos gaisa temperatūra būs pozitīva, bet pie zemes - negatīva. Tāpēc nokrišņi, kas sākotnēji veidosies kā lietus, nonākot līdz zemei, sasals.

Kā skaidroja sinoptiķi, šodien vienu līdz divu kilometru augstumā virs Latvijas gaisa temperatūra būs 0, plus 2 grādi, bet gaisa slānī tuvu zemei gaisa temperatūra nebūs augstāka par mīnus 4, mīnus 9 grādiem.

Situācijas, kad veidojas šāds sasalstošs lietus, nav visai biežas, norādīja LVĢMC. Pēdējo reizi tik intensīvs sasalstošs lietus un apledojums Latvijā novērots 2012.gada Ziemassvētkos. Toreiz gan zemi klāja bieza sniega sega.

Svarīgākais