Kurzemē ceļi vietām apledojuši

Braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, izņemot Kurzemi, kur uz ceļiem veidojas apledojums, liecina ceļu uzturētāju "Latvijas valsts ceļi" informācija.

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Liepājas šoseju, kur ceļš ir sniegots un apledojis posmā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, kā arī pa Ventspils šoseju, kur sniegs un apledojums apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Kūdra - Usma. Brauktuves tiekot kaisītas ar pretslīdes materiāliem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Talsu un Tukuma apkaimēs. Arī šo ceļu brauktuves tiekot apstrādātas ar pret apledojuma materiāliem.

Kā atgādina "Latvijas valsts ceļi", meteorologi prognozē, ka šodien un rīt Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaidāms sasalstošs lietus un veidosies atkala, tāpēc ceļi būs slideni. Pēcpusdienā stiprs apledojums veidosies Kurzemē, savukārt naktī uz sestdienu šī nokrišņu zona pārvietosies uz Latvijas centrālajiem rajoniem - Zemgali un Vidzemes rietumu daļu.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, "Latvijas valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, un atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.