Aiztur šoferus par mēģinājumu piekukuļot policistu un robežsargus

Likumsargi vakar aizturējuši divus autovadītājus par mēģinājumu piekukuļot policistu un robežsargus.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa aģentūru LETA informēja, ka vakar Rīgā, Kvēles ielā, Ceļu policijas darbinieki par braukšanu bez apdrošināšanas apturēja automašīnas "Mercedes Benz" vadītāju.

Apturētā transportlīdzekļa vadītājs bija kāds 1956.gadā dzimis vīrietis un, lai izvairītos no administratīvā soda, policistam deva 20 eiro kukuli.

Šogad šis ir otrais gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļdošanu ceļu policistam.

Savukārt Terehovas robežkontroles punktā aizturēts Krievijas pilsonis, kurš mēģināja uzpirkt robežsargus, piedāvājot kukuli 3500 Krievijas rubļu apmērā. Krievijas pilsonis ar transportlīdzekli mēģināja izceļot no Latvijas, izmantojot viltotu Krievijas vadītāja apliecību.

Lai izvairītos no saukšanas pie atbildības par viltota dokumenta izmantošanu, 1981.gadā dzimušais vīrietis robežsargiem piedāvāja 3500 Krievijas rubļus.

Pret vīrieti par viltotu dokumentu izmantošanu un par kukuļdošanu sākts kriminālprocess. Persona ievietota Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.