Belte: Uz Latvijas Televīziju tiek izdarīts masīvs spiediens

Pret Latvijas Televīziju (LTV) sākta apjomīga, intensīva "melnā PR" kampaņa, tādējādi apzināti un mērķtiecīgi tiekot ietekmēti Ziņu dienesta un citu raidījumu satura veidotāji, šodien izplatītājā paziņojumā informē LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Viņš apgalvo, ka apzināti un mērķtiecīgi tiekot "sists" pa LTV būtiskākajiem veikumiem - Ziņu dienestu un citiem spēcīgajiem satura veidotājiem, kā arī pa televīzijas satura neatkarību.

Uzņēmuma vadītājs uzskata, ka 2014.gads LTV būs gan smags, gan interesants gads. "Tuvojoties vēlēšanām un augot LTV kā medija ietekmei un kvalitātei, arvien biežāk mēs tiksim sisti un dauzīti. Jaunums ir tas, ka mēs paudīsim arī savu viedokli, atbildēsim uz sitieniem profesionāli un tiesiski korekti. Laiks, kad LTV varēja apmelot, nesaņemot pamatotu pretreakciju, ir pagājis," uzsver Belte.

Viņš skaidro, ka no 2013.gada rudens, kad pirmo reizi pēc 2008.gada ekonomiskās krīzes sākuma pie LTV1 un LTV7 sāka atgriezties skatītāji, televīzija sākusi saņemt pārmetumus, aizrādījumus un "ieteikumus", kuri tiek balstīti ne tikai uz polemiku, bet arī uz sagrozītiem un melīgiem faktiem.

Viņaprāt, esot aktivizējušies viedokļu paudēji, kuri gatavi ar visiem iespējamiem līdzekļiem apturēt Latvijas sabiedriskā medija izaugsmi un attīstību, vājināt to un degradēt tā pirmos veikumus.

Belte pieļauj, ka LTV Ziņu dienests ir "nokaitinājis" politiķus un politiskos grupējumus, kuru ietekmes instrumenti Zaķusalas mājā vairs nedarbojas.

LTV valdes priekšsēdētājs min arī atsevišķus faktus, kad medijos tikusi izplatīta informācija par LTV, kas balstīta uz meliem un sagrozītiem faktiem. Tas, viņaprāt, tiekot darīts ar mērķi vājināt LTV darba kvalitāti, neatkarību un likt sabiedrībai apšaubīt to, ka Latvijā iespējams izveidot tādu sabiedrisko mediju, kas nav ietekmējams un kontrolējams.