Līgatnes lāčiem atkal ir mājas

Līgatnes dabas takās mītošie lāči beidzot izbauda īstu labklājību. Pēc politiķu bezatbildības izraisītām sadzīves vētrām, viņiem beidzot ir ne vien labas mājas, bet arī jauns pastaigu laukums.

Lāči beidzot var izskrieties pēc sirds patikas, un labi ir arī apmeklētājiem. Cilvēki var kā nākas aplūkot dabas taku galvenos varoņus un vienlaikus justies drošībā. Dabas aizsardzības pārvalde vēsta, ka gar žoga iekšējo perimetru izbūvēts dubultais elektriskais gans, savukārt gruntī horizontāli un vertikāli iestrādāts cinkots metāla siets, kas novērš lāču izrakšanās iespējas.

Par lāču mammu mīļi sauktā zvērkope Velga Vītola ar paveikto ir ļoti apmierināta. «Esmu laimīga, beidzot lāčiem ir atkal lāču cienīgi dzīves apstākļi.» Pats svarīgākais, ka valdība vairs neplāno dabas taku, tajās mītošo lāču un strādājošo darbinieku atdošanu privātam apsaimniekotājam. Eksperimenti pārtraukti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.