Pēc stingrām pārbaudēm valsts nozīmes objektos palielinājies pārkāpumu skaits

Kopš nozīmīgajos objektos ugunsdrošību pārbauda inspektoru grupa pilnā sastāvā, nevis viens vai divi inspektori, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) atklāto pārkāpumu skaits ir "nedaudz palielinājies", aģentūrai LETA atzīst VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Dzintars Lagzdiņš.

Precīzu skaitli, par cik pārkāpumu skaits palielinājies, Lagzdiņš nosaukt nevarēja, taču viņš minēja, ka parasti konstatēti tādi pārkāpumi kā dažādas neatbilstības ugunsdrošības sistēmās, teritoriālajā sakārtotībā vai ugunsdzēsības inventāra neatbilstība darba stāvoklim.

LETA jau ziņoja, ka pērnā gada septembrī VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš Saeimas Pieprasījumu komisijas deputātiem atzina, ka nozīmīgākus objektus turpmāk pārbaudīs lielāks skaits inspektoru nekā līdz šim.

Aģentūrai LETA Āboliņš iepriekš paskaidroja, ka faktiski palielināsies to valsts nozīmes objektu skaits, kuros ugunsdrošības pārbaudes veiks vesela inspektoru grupa, nevis tikai viens vai pāris inspektoru.

Lēmums mainīt ugunsdrošības pārbaužu kārtību, ko regulē VUGD iekšējie normatīvi, pieņemts pēc vairākiem nopietniem ugunsgrēkiem, kas šovasar izcēlās valsts nozīmes objektos, tostarp arī Rīgas pilī.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi pils Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis. Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.