Lielākajai daļai mājsaimniecību "Latvenergo" pārdos elektrību par 16,7-16,9 eiro centiem

Lielākajai daļai Latvijas mājsaimniecību no šī gada 1.aprīļa AS "Latvenergo" piedāvā pārdot elektroenerģiju par 16,7-16,9 eiro centiem par kilovatstundu (kWh) jeb (aptuveni 11.87 santīmiem).

Zemākā maksa - 16,7 eiro centi par kWh - tiek piedāvāta klientiem, kuri ir reģistrējušies "e-Latvenergo" un kuru vidējais patēriņš nepārsniedz 300 kWh mēnesī. Savukārt 16,9 eiro centi par kWh ir piedāvājums mājsaimniecībām, kuru patēriņš ir zem 200 kWh mēnesī un kuras nav reģistrētas "e-Latvenergo".

Ja mājsaimniecības patēriņš mēnesī būs no 200 līdz 600 kWh, maksa par elektroenerģiju tiek piedāvāta 16,35 eiro centi par kWh. Savukārt, ja mājsaimniecības patēriņš pārsniedz 600 kWh mēnesī, elektrības cena būs 16 eiro centi par kWh.

Kā šodien preses konferencē informēja uzņēmuma pārstāvji, patlaban 650 000 mājsaimniecību vidējais elektroenerģijas patēriņš mēnesī ir zem 200 kWh. Kā norādīja "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss, katrai mājsaimniecībai maksa par elektroenerģiju pieaugs dažādi, taču mājsaimniecībām ar nelielu elektroenerģijas patēriņu maksa mēnesī pieaugs par aptuveni pieciem eiro.

Jau ziņots, ka no 1.aprīļa mājsaimniecībām būs iespēja elektroenerģiju pirkt no vairākiem tirgotājiem brīvajā tirgū.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais