Zemniecei atņem traktoru; barības trūkuma dēļ iet bojā govis

Zemniecei Larisai Vjatkinai, kurai banka pieprasīja atmaksāt visu kredītu par iegādāto tehniku, konfiscēts traktors un barības trūkuma dēļ jau divas govis gājušas bojā, raksta "db.lv".

I/k Jurēni pārstāve Anita Siliņa satraukta pavēstīja, ka tiesu izpildītāji saimniecībai konfiscējuši traktoru, kas bija vienīgais barības piegādātājs un šobrīd nav iespējams 280 govju lielo ganāmpulku nodrošināt ar barību. Barības ruļļi sver ap 900 kg katrs un tos neesot iespējams pārvietot ar rokām. No barības trūkuma jau divas govis nobeigušās un saimniece ar bažām gaida, kas notiks ar pārējām. Saimniecības ganāmpulkā ir gan grūsnas teles, gan slaucamas govis un jaunlopi. Barība lopiem sagādāta līdz nākamā gada augustam. Viņa apelējusi pie visām atbildīgajām institūcijām – gan Zemkopības ministrijas, gan GE Money Bank un citām ar lūgumu risināt problēmu, taču neviens neizrādot atsaucību. Esam gatavi atdot govis par vienu latu tāpat kā Parex banku, lai tikai tās neciestu, bet nevienam neko nevajag, tā A. Siliņa.

Jau ziņots, ka Jurēni, piesaistot GE Money Bank līdzekļus, saimniecībā iegādājušies traktoru par 49 tūkstošiem Ls. Maksājumi notikuši regulāri, bet šā gada martā banka atsūtījusi rakstisku paziņojumu, ka tā vēlas saņemt priekšlaicīgu kredīta atmaksu, lai gan saimniecības kredītsaistības bankā bija vēl uz četriem gadiem. Aprīlī, nebrīdinot saimniecības pārstāvjus, Madonas rajona tiesā lieta iztiesāta bezstrīdus kārtībā, ka jāatdod kredīts, kas kopā ar soda procentiem sasniegusi teju 60 000 Ls. Pēc Vjatkinas teiktā, kredīta maksājuma kavējumi bijuši nelieli un tieši zemās piena iepirkuma cenas - ap 0.10 Ls/kg bija iemesls, kāpēc zemniece nespēja savlaicīgi norēķināties ar banku. Savukārt GE Money Bank skaidroja, ka vairākkārt nākts pretim klientam, taču restrukturizēto atmaksas grafiku Jurēnu saimniece nav ievērojusi, tāpēc savstarpējais līgums lauzts.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.