KNAB saskata risku EP deputātu priekšvēlēšanu tēriņiem par ES finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saskata risku, ka Eiroparlamenta (EP) deputāti varētu priekšvēlēšanu aģitācijai tērēt līdzekļus, kas viņiem piešķirti, lai informētu par savu un Eiropas institūciju darbu, - LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga.

Pēc Jaunskungas teiktā, EP deputātiem piešķirtie līdzekļi informēšanai esot diezgan būtiski, taču tie deputātiem nav domāti priekšvēlēšanu aģitācijai, bet gan informatīvajām kampaņām.

Rīt, 25.janvārī, sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

"Saskatu lielākas riskus saistībā ar EP finansējumu, ko piešķir Eiroparlamenta deputātiem. Mēs vērtēsim katru šādu aktivitāti," norādīja Jaunskunga. Viņa pauda bažas, ka varētu tikt izjaukts līdzsvars starp partijām, kuru biedri jau tagad ir EP deputāti, un tām, kurām šādas pārstāvniecības nav.

Ja šādas informācijas izplatīšanas laikā priekšvēlēšanu aģitācijas periodā KNAB saskatīs aģitācijas pazīmes, tad šo kampaņu izdevumi var tikt pieskaitīti priekšvēlēšanu tēriņu limitiem. Iepriekšējās EP vēlēšanās bija divi šādi gadījumi