LPS kā pirmo jautājumu ar Cilinski cer pārrunāt ES struktūrfondu sadalījumu

© F64 Photo Agency

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) cerīgi raugās uz sadarbību ar jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK) un kā pirmo jautājumu ar viņu cer pārrunāt Eiropas Savienības (ES) jaunā programmēšanas perioda līdzekļu sadalījumu.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis ir gandarīts, ka jaunais ministrs ir gatavs dialogam un risināt aktuālus jautājumus, nevis iziet uz konfrontāciju un uzturēt sliktas attiecības. "Droši vien ministram ir savi uzstādījumi, arī no LPS puses ir lietas, ko pārrunāt," aģentūrai LETA sacīja Jaunsleinis.

Kā aktuālākais jautājums, ko LPS gribētu pārrunāt ar Cilinski, ir ES fondu līdzekļu sadalījums jaunajā programmēšanas periodā - kā tie tiks izlietoti. LPS priekšsēdis uzsvēra, ka Latvijas teritorija sastāv no pašvaldībām, un tās uztrauc jautājums par līdzekļu sadali. Būtiski ir, lai līdzekļi tiktu atvēlēti uzņēmējdarbības atbalstam, jo tas veicinās visas valsts attīstību. "Ja mēs par tādām lietām runājam, tad ir cerības uz labu sadarbību," uzsvēra Jaunsleinis.

Viņš atzinīgi vērtē Cilinska pausto, ka viņš neuzspiedīs pašvaldībām nedz piespiedu apvienošanos, nedz arī deputātu skaita samazināšanu, jo tie nav prioritārie jautājumi, ar ko pašvaldībām un ministrijai patlaban būtu jānodarbojas. Tas liecinot par ministra vēlmi sadarboties, meklēt risinājumus, nevis konfliktēt.

Jaunsleinis ar jauno ministru jau ir sazinājies, un viņš ieradīsies uz LPS valdes sēdi, kas notiks 4.februārī. Visticamāk, ka līdz tam laikam notiks kāda individuāla tikšanās.

Jau ziņots, ka Saeima trešdien, 22.janvārī, ar balsu vairākumu apstiprināja Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību. Cilinskis ministra amatā apstiprināts pirmo reizi, taču viņam jau ir iepriekšēja darba pieredze Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā - viņš bijis gan valsts sekretāra vietnieks, gan arī ministrijas parlamentārais sekretārs. Tāpat viņš bijis Latvijas Vides aizsardzības fonda padomes loceklis un Vides ministrijas programmu vadītājs.