Par Latvijas labākajiem mediķiem nobalsojuši 5728 iedzīvotāji

Balsojumā par 2013.gada Latvijas labākajiem mediķiem piedalījušies 5728 cilvēki, kas ir lielākais balsojumu skaits kopš "Gada balvas medicīnā" izveides 2007.gadā, aģentūru LETA informēja pasākuma koordinatore Sabīne Zālīte

Aptuveni 30% iedzīvotāju balsojuši par Rīgas mediķiem, 22% - par Vidzemes, 14% - par Kurzemes, 13% - par Pierīgas un 10% - par Zemgales veselības aprūpes speciālistiem.

Visvairāk balsots par ārstiem - 60% gadījumu, savukārt 15% balsu saņēmušas māsas, 11% - ārsta palīgi, 5% - vecmātes, 5% - farmaceiti un 4% - rehabilitācijas speciālisti.

"Iepriecinoši, ka šogad ievērojami lielāks Latvijas iedzīvotāju skaits ir izrādījis vēlmi pateikt paldies mediķiem par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu pacientu veselības labā," norāda Latvijas Māsu asociācijas prezidente Jolanta Zālīte. Viņa stāsta, ka balsojumā atklājusies tendence augsti novērtēt palīdzību, ko sniedz ģimenes ārsta komanda - ārsts, ārsta palīgs un māsa.

Kā ziņots, sabiedrības balsojums norisinājās no 2013.gada 20.decembra līdz šā gada 19.janvārim mājaslapā "www.gadabalvamedicina.lv".

Ikviens Latvijas iedzīvotājs varēja pieteikt savu labākā mediķa kandidātu sešās nominācijās - "Gada ārsts", "Gada ārsta palīgs", "Gada māsa", "Gada vecmāte", "Gada farmaceits" un "Gada rehabilitācijas speciālists".

Tomēr balvas tiks pasniegtas kopā desmit nominācijās. Nominācijās "Gada slimnīca", "Gada notikums medicīnā", "Par mūža ieguldījumu veselības aprūpes organizācijā" un "Gada cilvēks medicīnā" laureātus noteiks VM, LĀB, Latvijas Māsu asociācijas un Rīgas Stradiņa universitātes kopēja žūrija.

Pagājušajā gadā par labākajiem mediķiem 2012.gadā Latvijas iedzīvotāji nominācijām bija izvirzījuši 215 māsas, 96 vecmātes un 120 ārstu palīgus, kā arī kopumā snieguši balsojumus par 480 ārstiem.

Nomināciju laureātus apbalvos 31.janvārī. Katrs no viņiem saņems balvu - statueti, veidotu kā dzīvības asnu, kas 2007.gadā mākslinieka Armanda Jēkabsona rokām izstrādāta tieši šim pasākumam.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.