Straujuma strīdu KNAB salīdzina ar komēdiju vairākos cēlienos

Izveidojusies situācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir salīdzināma ar komēdiju vairākos cēlienos, kas būtu jāpārtrauc, uzskata Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V).

Viņasprāt konflikts risināms tikai sarunu ceļā, proti, abas KNAB augstākās amatpersonas piesēdināt pie viena galda.

"Ja sarunu ceļā neizdodas panākt kompromisu, tad kādam ir jāiet prom, protams, izvērtējot abu iesaistīto pušu atbildību konflikta situācijā," intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" piebilda Straujuma.

Jau ziņots, ka vakar Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) nolēmis atkārtoti atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par viņa vietnieces Jutas Strīķes atkārtotu atbrīvošanu no amata.

Dombrovskis sacīja, ka Valsts kancelejas juristi neredz pamatojumu otrreizējai Strīķes atbrīvošanai. "Veicot lēmuma pēcpārbaudi, ir atkal konstatēts, ka jauns pamats pēc būtības Strīķes atbrīvošanai nav rasts," viņš skaidroja. Turklāt ir pārkāpts KNAB likums, jo Strīķes izvērtēšanai nav izveidota komisija, bet gan lēmums pieņemts vienpersoniski.

"Esmu spiests atkārtoti atcelt šo rīkojumu, jo nekāda jauna pamata atlaišanai nav," teica Dombrovskis.

Jautāts, vai nebūtu tomēr jāvērtē paša Streļčenoka piemērotība ieņemamajam amatam, Dombrovskis norādīja, ka šis jautājums būs jārisina nākamajam premjeram. Viņš pirms šī lēmuma pieņemšanas to ir pārrunājis ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru kā KNAB funkcionālo uzraugu, gan arī ar premjera amata kandidāti Laimdotu Straujumu (V), kurai ar šiem jautājumiem būs jāstrādā.

Latvijā

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka pulksten 19.35 Daugavpilī, Lielā ielā ar motociklu “XTR609” pārvietojas 2000. gadā dzimis vīrietis, kuram nav noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības un diennakts tumšajā laikā brauc bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem.