Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Stiprinās no Latvijas emigrējušo cilvēku saikni ar Latviju

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) šogad turpinās diasporas un Latvijas bērnu kopīgo nometņu programmu, lai saglabātu no Latvijas emigrējušo iedzīvotāju saikni ar Latviju un stiprinātu viņu nacionālo identitāti.

Programmā tiek atbalstīti ārpusskolas pasākumi, kas vērsti uz diasporas bērnu saiknes stiprināšanu ar Latviju, kā arī diasporas un Latvijā dzīvojošo bērnu kopīgu darbošanos. Gadā paredzēts īstenot 10-12 projektus - nometņu aktivitātēs Latvijā iesaistot 200-250 diasporas bērnus vecumā līdz 18 gadiem un vismaz tikpat daudz viņu vienaudžu no Latvijas.

Pēc SIF rīcībā esošās informācijas, pieprasījums pēc šīs programmas un interese par to starp diasporas organizācijām ir ļoti liela - īpaši ieinteresētas ir tādas organizācijas kā Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Eiropas Latviešu apvienība.

Pagājušajā gadā bija organizētas piecas vasaras nometnes, kurās piedalījās 136 diasporas bērni vecumā no 7 līdz 16 gadiem no 16 valstīm. Nometnēs piedalījās arī 153 bērni no Latvijas un līdzdarbojās 48 pedagogi un audzinātāji, kā arī 144 bērnu vecāki. Projektos iesaistījās 90 skolas un biedrības Latvijā un ārzemēs.

Lai programma būtu efektīva un sasniegtu rezultātus, ārpusskolas pasākumus jāorganizē regulāri, tāpēc SIF no valsts budžeta programmas ''Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem'' piešķīra 156 516 eiro ārpusskolu pasākumu programmas turpināšanai šajā gadā.