KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret ugunsdzēsības dienesta amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai 2013.gada novembra sākumā uzsāktā kriminālprocesa materiālus par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas iespējamo kukuļa pieprasīšanas un pieņemšanas faktu.

Izmeklēšanas gaitā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka VUGD amatpersona novembra sākumā pieprasīja kukuli no kādas valsts akciju sabiedrības darbinieka, lai pēc ugunsdrošības pārbaudes veikšanas netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par konstatētajiem ugunsdrošības pārkāpumiem šīs valsts akciju sabiedrības telpās un teritorijā. Pēc tam VUGD amatpersona pieņēma no valsts akciju sabiedrības darbinieka iepriekš pieprasīto kukuli.

KNAB izmeklētājs rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret VUGD amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu (Krimināllikuma 320.panta trešā daļa).

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.