Nacionālā teātra direktoram Rubenim izteikts rājiens [papildināts]

Kultūras ministrijā (KM) ir pabeigta disciplinārlietas izmeklēšana pret Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni, viņa rīcībā ir atklāti pārkāpumi un par tiem izteikts rājiens, šorīt Latvijas Televīzijā sacīja kultūras ministrs Ints Dālderis (TP).

Dālderis zināja stāstīts, ka otram tā dēvētajā teātru direktoru lietā iesaistītajam - bijušajam Dailes teātra vadītājam Aivaram Līnim - ir mainīts drošības līdzeklis, nosakot, ka viņš atkal var uzturēties teātrī, bet nevar pildīt valdes locekļa pienākumus.

Mainoties drošības līdzekļa piemērošanas pamatam, Dailes teātra amatpersonai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs to ir grozījis - pieņemts lēmums atcelt aizliegumu apmeklēt teātri un kontaktēties ar konkrētām personām, saglabājot aizliegumu pildīt konkrēta amata pienākumus, aģentūrai LETA sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Kā Dālderis bija izteicies novembra vidū, KM "nav tādas kompetences, lai izvērtētu notikušā noziedzības pakāpi, - tas ir KNAB un prokuratūras uzdevums".

Kā tolaik atzina ministrs, šīs lietas risinājums var būt jebkāds. "Ja cilvēku vaina tiks pierādīta un tā būs pietiekami smaga, te runa var būt par visa veida rīcību. Taču jāņem vērā, ka arī mūsu tiesībsargājošajām institūcijām reputācija nav tīra, ka arī tur ir iespējami dažādi pārkāpumi, tāpēc pārsteidzīgus lēmumus šeit nevajadzētu izdarīt," izteicās ministrs.

Rubenis un Līnis kā teātru direktori par konsultācijām viens otram maksājuši 2000 latu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Rubenis savus no Dailes teātra par konsultācijām saņemtos 2000 latu jau esot atmaksājis.

KNAB Rubeni un Līni tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, turklāt Līnim piemērots arī aizdomās turamā statuss vēl vienā kriminālprocesā - par 21 000 latu izkrāpšanu no Eiropas Savienības līdzekļiem laikā, kad viņš bija Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā administratīvais asistents.

Kā iepriekš informēja KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, birojs sācis kriminālprocesu par prettiesisku rīcību ar valsts finanšu resursiem divās KM pārraudzītās kapitālsabiedrībās. KNAB šo iestāžu vadītājus ir atzinis par aizdomās turētajām personām.

Divu KM kapitālsabiedrību vadītāji tiek turēti aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā pēc Krimināllikuma 318. panta 2.daļas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.