Aizdegoties kāpņutelpā novietotām mantām, vīrietis saindējas ar dūmiem

Vakar kādā deviņstāvu dzīvojamā mājā Pļavniekos, aizdegoties kāpņutelpā novietotām mantām, ar dūmiem saindējies vīrietis.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums uz deviņstāvu māju Rīgā, Dzeņu ielā, saņemts pirmdien plkst.19.36. Ugunsgrēks izcēlies ēkas septītajā stāvā. Nelielā platībā degušas kāpņutelpas palīgtelpā novietotas mantas.

Ar degšanas produktiem saindējies apmēram 56 gadus vecs vīrietis. Ugunsdzēsēji viņu izglābuši un nodevuši mediķiem, taču pēc medicīniskās apskates cietušais no hospitalizācijas atteicies.

Savukārt Liepājā vakar izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rīgas ielā. Tur kādas trīsstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī degusi pirts. Aizdedzies arī starpstāvu pārsegums starp otro un trešo stāvu. Kopējā degšanas platība bijusi 50 kvadrātmetri.

Šajā ugunsgrēkā VUGD darbinieki izglābuši 40-50 gadus vecu sievieti ar suni, bet vēl vienu sievieti no ēkas nācies evakuēt.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 20.janvāra plkst.6.30 līdz 21.janvāra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 51 izsaukumu - dzēsti 30 ugunsgrēki, veikti 16 glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši, liecina dienesta apkopotā operatīvā informācija.

Pēdējās diennakts laikā ugunsdzēsēji 12 reizes devušies dzēst dūmvados aizdegušos sodrējus, bet četros gadījumos degušas vieglās automašīnas, no kurām trīs bijušas Rīgā, bet viena - Saldus novada Nīgrandes pagastā, kur liesmas nopostījušas ne vien transportlīdzekli, bet arī garāžu apmēram 80 kvadrātmetru platībā.

Tikmēr Stopiņu novada Līčos, Rīgas ielā, vakar kāds iereibis 19 gadus vecs jaunietis nolēcis no tilta pār Mazo Juglu. Glābēji viņu nocēluši no ledus un atdevuši mediķiem.