Naktī ugunsgrēkā Talsu novadā gājis bojā vīrietis

Svētdien vēlu vakarā kādā divstāvu dzīvojamā mājā Talsu novada Laidzes pagastā izcēlies ugunsgrēks, kurā gājis bojā vīrietis, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.23.06. Ierodoties degošajā mājā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka liesmas pārņēmušas jumtu 30 kvadrātmetru platībā un starpstāvu pārsegumu 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 45 gadus vecs vīrietis.

Iespējams, ugunsgrēks izcēlās no plīts, kas bija atstāta bez uzraudzības, taču precīzi notikušā apstākļi vēl tiks skaidroti.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēts 31 ugunsgrēks, no tiem septiņi Rīgā, seši - citās pilsētās, bet 18 - novados, liecina VUGD apkopotā operatīvā informācija. Minētais ugunsgrēks Laidzes pagastā bijis vienīgais, kas prasījis cilvēku upurus.

Cita starpā svētdien glābēji devušies uz kādu veikalu Aizkrauklē, kur kļūdaini nostrādājusi ugunsdzēsības trauksmes signalizācija. Savukārt Daugavpils novadā kāds garāmbraucējs zvanījis uz 112 un ziņojis, ka Daugavā divi cilvēki ar gumijas laivu pašu spēkiem nespēj izairēties krastā, tomēr, ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki nevienu laivu upē nav saskatījuši.