Glābēji sniedz palīdzību nelaimē iekļuvušai stirnai un zirgam

Aizvadītajā diennaktī laikā no plkst.6.30 līdz šodienas plkst.6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sniedza palīdzību nelaimē iekļuvušai stirnai un zirgam, aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele.

Vakar, 16.janvārī, plkst.11.59 VUGD saņēma informāciju, ka Pļaviņu novadā karjerā ledū ir ielūzusi stirna. Pieteicējs sagaidīja glābējus un parādīja viņiem precīzu vietu, kur bija ledū ielūzusī stirna. Ar Hanzas dēļa palīdzību ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz stirnai, kura atradās apmēram desmit metrus no krasta, uzlika viņu uz Hanza dēļa un nogādāja krastā.

Notikuma vietā ieradās arī Meža dienesta pārstāvis, kuram tika nodota traumētā stirna.

Neilgi pēc tam, plkst.12.35, VUGD saņēma informāciju, ka Saldus novada Zirņu pagastā grāvī atrodas zirgs, kurš saviem spēkiem no tā nevar izkļūt. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka blakus ceļa braucamajai daļai grāvī guļ zirgs, kurš nevar piecelties. Izmantojot kaimiņu traktoru, zirgs no grāvja tika izvilkts un apsegts ar sienu.

Notikuma vietā ieradās arī veterinārārsts, kurš konstatēja, ka zirgam ir lauzta kāja.

Vakar plkst.16.28 VUGD saņēma informāciju, ka Vecpiebalgas novada Dzērbenes pagastā viesu namā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu viesu nama jumts jau deg pilnā platībā ar atklātu liesmu.

Ēka bija būvēta no koka, un tas veicināja strauju liesmu izplatību. Ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts plkst.21.39. Kopējā degšanas platība bija 185 kvadrātmetri. Ēkas jumts dega 100 kvadrātmetru platībā, otrais stāvs dega 43 kvadrātmetru un pirmais stāvs 42 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Šonakt plkst.00.14 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Rūpniecības ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā un pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka degšana norisinās otrā stāva dzīvoklī.

Atverot dzīvokļa durvis, ugunsdzēsēji glābēji ieraudzīja, ka virtuvē uz plīts bez uzmanības ir atstāts ēdiens, kas piedegot arī bija radījis sadūmojumu. Dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada 27 gadus vecu sievieti, kas saindējās ar degšanas produktiem un tika nodota mediķiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus. Kopumā dzēsti 27 ugunsgrēki, veikti desmit glābšanas darbi, bija arī astoņi maldinoši izsaukumi.