Veikalā "Maxima" Valmierā iebrūk griesti

© Valmiera24.lv

Valmierā veikalā "Maxima" trešdien iebrukuši piekaramie griesti, ziņo portāls Valmiera24.lv.

Kā pavēstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Valmieras daļas komandieris Aigars Pulle, griesti nokritušas 40 kvadrātmetru platībā. Cietušo negadījumā nav.

VUGD notikuma dienā nesaņēma nekādu informāciju par notikušo. Pirmās ziņas par negadījumu saņemtas ceturtdien dienas sākumā.

Šobrīd veikalā "Maxima" Valmierā dežurē apsardzes darbinieki un būvnieki.

Kā aģentūrai LETA stāstīja veikalu šodien apmeklējušie iedzīvotāji, patlaban vairs gandrīz nekas neliecinot par vakar notikušo, izņemot putekļus, kas klājot grīdu un griestos vietām manāmie vadi. Patlaban ēkā darbojas visi veikali, tā darbība nav traucēta.

Veikala informācijas centrā aģentūra LETA noskaidroja, ka sākotnēji nokritis "Čili picas" ēstuves uzraksts, bet pēcāk, to labojot, nokritušas arī vieglās konstrukcijas. Veikala pārstāvji uzskata, ka iedzīvotāju sociālajos tīklos publicētie attēli veido ievērojami dramatiskāku attēlu, nekā tas bijis patiesībā, jo tie iekļāvuši arī restorāna uzraksta remontdarbu nekārtību.

Uzņēmums "Maxima" informē, ka nobrukums radās, kādam apmeklētājam gaitenī aizķerot un nogāžot nomnieka reklāmas izkārtni, kā rezultātā tā krītot aizķēra arī vieglas konstrukcijas iekaramos griestus, un nokrita arī divi no dekoratīvo griestu kvadrātiem.

Tūlīt pēc starpgadījuma veikala apsargi norobežoja notikuma vietu un izsauca tehnisko dienestu, kā arī tika slēgti blakus esošo nomnieku veikali, lai pārliecinātos, ka apmeklētājiem nedraud nekāda veida briesmas. Tehniskais dienests norobežotajā teritorijā uzsāka iekaramo griestu remontdarbus un, apskatot to konstrukciju, tika pieņemts lēmums veikt visu iekaramo griestu posma demontāžu un, to uzsākot, atsevišķs dekoratīvo iekaramo griestu posms norobežotajā teritorijā nokrita.

"Tā kā tie bija lokāla rakstura remontdarbi, kas notika norobežotā teritorijā, tad Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzība situācijas risināšanai netika piesaistīta," norāda "Maxima Latvija" Komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Jau ziņots, ka, ka 21.novembrī, Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, Priedaines ielā 20, iebruka veikala "Maxima" jumts. Tas prasīja 54 cilvēku dzīvības.

Svarīgākais