Amerikāņi iegādājas latviešu "Cobook"

ASV biznesa kontaktu pārvaldības uzņēmums "FullContact" iegādājies Latvijas kontaktu pārvaldes rīku "Cobook" un iekļaus to savā uzņēmumā, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Cobook" direktors Kaspars Dancis.

Darījuma summa netiek atklāta.

"Līdz šim "FullContact" koncentrējies uz mākoņu risinājumiem un biznesa klientiem, bet "Cobook" strādāja ar individuālajiem klientiem un pie tā, lai aplikāciju būtu patīkami izmantot. Gan "FullContact", gan "Cobook" savā jomā ir bijis līderis, tāpēc kopīgi izlēmām, ka izdevīgāk būs apvienoties," teica Dancis.

"Cobook" komanda kopā ar ģimenēm drīzumā pārcelsies uz Denveru Kolorado štatā, ASV.

Pēc pievienošanās "Cobook" dibinātājs Dancis būs atbildīgs par "FullContact" adrešu grāmatas platformu un darbu ar individuālajiem klientiem. Tuvākajā laikā "Cobook" kā produkts un zīmols netikšot mainīts, norādīja "FullContact" direktors Barts Lorangs. Dancis gan teica, ka ar laiku "Cobook" tikšot pievienots pilnajai "FullContact" risinājumu paketei.

"Degam nepacietībā apvienot spēkus ar "Cobook", lai kopā lietotājiem varētu piedāvāt aizraujošu produktu. "Cobook" ir izstrādājis lieliski apvienotu adrešu grāmatu "iPhone", "iPad" un "Mac" ierīcēm, ko visā pasaulē lieto jau vairāk nekā miljons cilvēku," uzsver Lorangs.

"Cobook" ticis izstrādāts pamatā "Apple" ierīcēm, tomēr Dancis atzina, ka nākotnē kopā ar "FullContact" plāno izveidot produktu, kas apvienos visa veida personu kontaktus, kas tiks ievākti no visdažādākajiem avotiem un glabāsies mākonī. Viņaprāt, veiksmīgai platformai jābūt pieejamai no jebkura tipa ierīcēm.

"Cobook" ir dibināts 2011.gadā un plašāku ievērību pasaulē guva, kad kādā ASV tehnoloģiju izstādē to pamanīja tehnoloģiju portāli, tostarp arī nozarē populārais "TechCrunch". Danča un viņa komandas izveidotā aplikācija tika slavēta par inovatīvo ideju un lietošanā patīkamo saskarni. Pēc slavinošajiem rakstiem aplikācija ieguva lielu apmeklētāju pieplūdumu. Tāpat "Cobook" uz laiku tika speciāli izcelts "Apple Appstore" aplikāciju veikalā.

Uzņēmums "FullContact" 2011.gadā absolvējis "Techstars" jaunuzņēmumu akseleratoru Bolderā, Kolorado štatā. Kompānija piedāvā biznesa kontaktu vadības aplikāciju paku biznesam un privātajiem lietotājiem.

"Cobook" 2011.gadā nodibināja Kaspars un Jānis Danči. Sākotnēji Kasparam Dancim piederēja 86% uzņēmuma daļu, bet Jānim Dancim pārējie 14%. 2012.gada beigās "Cobook" izdevās piesaistīt investīcijas 135 000 latu (192 088 eiro) vērtībā no Hamburgā dibinātas investīciju kompānijas "HackFwd", kam pēc darījuma piederēja 30,03% uzņēmuma daļu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka darījums ar "FullConta

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais