Savākta teju visa nepieciešamā summa Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas remontam

Nedaudz vairāk kā gada laikā Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam ir piesaistīti 879 151 eiro, līdz ar to atlikusī nepieciešamā summa rekonstrukcijas darbiem ir 116 859 eiro, informē Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Iedzīvotāji nodaļas remontam ziedojuši 554 920 eiro, savukārt 263 231 eiro piešķīrusi Veselības ministrija, bet 61 000 eiro novirzīts no valsts budžeta.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja stāsta, ka ziedojumu vākšana nodaļas remontam turpināsies līdz 1.martam, kad LTV tiešraidē būs redzams īpašs nodaļas atbalstam veltīts labdarības koncerts. "Mēs ļoti ceram, ka jau šī gada nogalē varētu sākties nodaļas rekonstrukcijas darbi, un 2015.gadā mēs visi varētu redzēt savu ieguldīto līdzekļu un darba rezultātu - jaunas nodaļas telpas, kuras mazajiem pacientiem ļaus ātrāk un veiksmīgāk veseļoties", viņa uzsver.

Dambiņa atgādina, ka paralēli labdarības akcijai notiek nodaļas telpu rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde. Plānots, ka projekts būs gatavs 2015.gada aprīlī.

Kā ziņots, pēdējo reizi remonts Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļā tika veikts pirms vairāk nekā 13 gadiem. Kā labdarības akcijas atklāšanā 2012.gada oktobrī teica slimnīcas vadītāja Anda Čakša, novecojušas ir ne tikai nodaļas telpas, bet tās sienās iemitinājusies sēnīte un mikroorganismi, kas traucē bērnu atveseļošanās procesam.

Čakša stāstīja, ka šī ir arī vienīgā augsta līmeņa aprūpes nodaļa, kas atrodas ārpus galvenās slimnīcas mājas. "Katru reizi, kad pacientiem nepieciešami izmeklējumi, viņi ir jāsaģērbj, jāliek uz ratiem un jāved uz lielo māju. Tas ir grūti pacientiem un neērti personālam," viņa teica.

Hematoonkoloģijas nodaļā uzturas bērni līdz 18 gadu vecumam, tostarp arī pavisam mazi bērni, kuri vēl nav sasnieguši pat gada vecumu. Kopumā nodaļā ir 37 gultas vietas, bet ir bijuši periodi, kad nodaļā uzturas vairāk nekā 30 pacienti vienlaicīgi, pārsniedzot plānoto gultu skaitu. Gada laikā nodaļā kopumā ārstējas aptuveni 900 pacienti.

Svarīgākais