Jūrmalas dome par latu nomaiņu ar eiro dokumentos advokātam samaksājusi 24 000 latu

Jūrmalas dome par latu nomaiņu ar eiro savos dokumentos advokātam Jānim Kārkliņam samaksājusi vairāk nekā 24 000 latu, vēsta LTV raidījums "De facto".

Izmaiņas pašvaldības dokumentos saistībā ar eiro ieviešanu un bijuši vienkārši labojumi, piemēram, saistošajos noteikumos vārds "lati" jāaizstāj ar vārdu "eiro", bet summas apmērs latos pēc oficiālā kursa jāpārrēķina uz eiro. Atšķirībā no citām vietvarām Jūrmalas pilsētas dome palīdzību lūgusi advokātam Kārkliņam, nosakot maksu 80 lati stundā.

Jūrmalas domes juridiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Aivars Paegle skaidrojis, ka "daudzi darbinieki bija aizgājuši prom, bija palaisti atvaļinājumā. Tie, kuri bija palikuši, tiem nebija nekādas iestrādes. Steidzamības kārtībā bijām spiesti lūgt palīdzību no malas". Kārkliņš skaidrojis, ka "netika veikts tikai tehniskais darbs, kas ir latu pārvēršana uz eiro, bet gan jaunu punktu radīšana, gan izslēgti punkti, kas ir pretrunā likumam. Bija atsevišķi normatīvie akti, kas bija apvienoti vienā". Darbu pieņemšanas-nodošanas akti tomēr apliecinot, ka ilgās stundas pavadītas, lai veiktu valūtas konvertācijas.

Kārkliņš vienīgais pieteicies veikt šos darbus, bet iepirkumam neesot piemērotas pilnas iepirkumu procedūras.

Kārkliņš strādā par pasniedzēju Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, kur strādā arī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) padomnieks juridiskajos jautājumos Ringolds Balodis. Jautāts, vai ar noslēgto līgumu par juridiskajiem pakalpojumiem nav maksāts arī Balodim, Kārkliņš atbildējis noliedzoši: "Tādas aizdomas mēs katrs varam izteikt par jebkuru gadījumu."

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais