Bijušais Šlesera padomnieks Pelše pamet Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja amatu

Šlesera bijušais padomnieks Reinhods Pelše kopš 2.janvāra pametis Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja amatu.

Patlaban par nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāju iecelta sabiedrisko attiecību speciāliste Elita Cepurīte. Ar pašu Pelši aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Pelše Jūrmalas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs bija trīs gadus - šajā amatā viņš apstiprināts 2010.gada 2.decembrī.

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) publicētā Pelšes amatpersonas ienākumu deklarācija liecina, ka darbs pašvaldībā ir bijis viņa galvenais ienākumu avots - 2012.gadā viņš nodaļas vadītāja amatā saņēmis 13 501 latu.

Saskaņā ar VID mājaslapā publicēto, pērn 28.jūnijā Pelše pametis arī Jūrmalas pilsētas domes Iepirkumu komisijas locekļa amatu. Jūnijā, aizpildot amatpersonas deklarāciju par 2013.gadu, Pelše norādījis, ka atalgojumā no Jūrmalas pilsētas pašvaldības saņēmis 3848 latus, savukārt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra Pelšem pērn izmaksājusi pabalstu 1188 latu apmērā.

Pelšem pieder dzīvoklis Olainē un 1996.gada izlaiduma vieglā automašīna "Saab". Pelše nav deklarējis ne uzkrājumus, ne parādsaistības, ne darījumus, kuru apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Pelšem, stājoties amatā, nav bijusi augstākā izglītība, tāpēc dome 2010.gadā grozījusi Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja amata aprakstu, paredzot, ka nodaļas priekšniekam turpmāk nepieciešamā profesionālā kvalifikācija būs tikai vidējā izglītība.

Savukārt Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālistam, kas ir nodaļas vadītāja padotībā, prasība par augstāko izglītību joprojām tika saglabāta kā obligāts nosacījums.

Pelše dzimis 1959.gadā, strādājis Finanšu ministrijas preses dienestā, laikrakstā "Vakara Ziņas", laikrakstā "Dienas Bizness", strādājis par bijušā satiksmes ministra Šlesera padomnieku, bijušā tieslietu ministra Guntara Grīnvalda padomnieku un biroja vadītāju, ieņēmis AS "Pasažieru vilciens" valdes locekļa un priekšsēdētāja amatu.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais