Lielā talka šogad notiks 26.aprīlī

Ikgadējo Lielo talku šogad nolemts rīkot 26.aprīlī, un tās vadmotīvs būs "Tīra Latvija sākas tavā galvā!", informē talkas organizatoru pārstāve Anda Podziņa.

Šogad Lielās talkas organizatori sabiedrībai uzsvērs, ka tīra Baltijas jūra sākas ikviena iedzīvotāja vannasistabā. Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme aicina iedzīvotājus pavērtēt, kas ikdienā pa kanalizācijas caurulēm tiek aizskalots uz jūru. Viņa aicina mainīt savus ikdienas paradumus, piemēram, samazinot sadzīves ķīmijas lietošanas apjomus. "Mazie ikdienas darbiņi dara lielas lietas," teica Jaunzeme.

Ar Lielās talkas organizatoriem ticies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš ir arī šīs iniciatīvas patrons. Viņš izteicis gatavību piedalīties šī gada talkas darbos un paudis atbalstu pēdējo gadu laikā aizsāktajai virzībai uz labiekārtošanu, apzaļumošanu un vides uzkopšanu, arvien samazinoties atkritumu vākšanas apjomiem.

Vairākus gadus plašumā vēršas arī Lielās talkas pagalmu sakopšanas kustība. Šogad tā norisinās jau ceturto reizi, un jau pērn rudenī izsludinātajā konkursā pagalmu labiekārtošanai saņemti 18 pieteikumi, no kuriem jau izraudzīti trīs uzvarētāji. Pēc aktīva darba vairāku mēnešu garumā jau aprīlī šie pagalmi pārvērtīsies, sola talkas rīkotāji.

Svarīgākais